PLC
PLC:
کاربردیترین و مهمترین جزء از یک سیستم اتوماسیون صنعتی plc است. PLC مخفف عبارت Programmable Logic Controller به معنای کنترلر منطقی قابل برنامه ریزی است. PLC یک کامپیوتر صنعتی دارای قابلیتهای گسترده از جمله؛ کنترل دقیق فرآیندهای تولید، بالا بردن سرعت و دقت عملیات، ابعاد مناسب، سرعت فیدبک بالا، دقت و ایمنی بالا، قابلیت اتصال چند PLC به یکدیگر و ارتباط آنها با کامپیوتر، تحلیل و پردازش و ذخیره اطلاعات ورودی و… است.
کاربردها
کاربردهای PLC بسیار گسترده بوده و نقش آن را در صنایع اتومبیل سازی، پلاستیک سازی، صنایع سنگین، شیمیایی، غذایی، حمل و نقل و ساختمانی و… میتوان به وضوح دید.
تعداد ورودی و خروجی (I/O)، میزان حافظه، سرعت پردازش از جمله پارامترهای مهم پیش از خرید PLC هستند و از برندهای محبوب و معتبر تولید کننده plc میتوان به دلتا، زیمنس، دورات و تتا اشاره کرد.
هرقدر هم که یک انسان با پشتکار و پرتلاش باشد، روزی از تکرار وظایف روزمرة خود خسته و دلزده خواهد شد. او برای فرار از این روزمرگیها، به فکر اختراع تجهیزات و ماشینآلاتی است که بار انجامِ دقیقِ این وظایف را به دوش بکشند و در نهایت دیری نمیپاید که همین اختراعات، جایگزین او، و اتوماسیون عهدهدار تمام مسئولیتهایش شود.
اما تصور اشتباه و رایج این است که با ظهور اتوماسیون، نیروی کار انسانی حذف خواهد شد؛ در صورتی که با وجود تبدیل کارها از حالت دستی به اتوماسیون، مسئولیتهای انسان حذف نشده و تنها دست خوش تغییر میشود. این وظایف به شکل سرویس و نگهداری ماشین آلات و رباتها، برنامه نویسی، راه اندازی و تنظیمات آنها ادامه خواهد یافت.