انکودر صنعتی چیست؟

انکودر

لازم است بدانید که در هنگام استفاده از انکودر انتخاب مدل مناسب برای موفقیت در کار بسیار مهم می‌باشد. Encoder یک ابزار سنجش است که از حالت‌های مکانیکی دستگاه برای ما سیگنال‌های الکتریکی را ارسال می‌نماید تا ما بتوانیم از آنها به عنوان فیدبک استفاده نماییم و دستگاه را کنترل کنیم. به عبارتی علت اصلی استفاده از Encoderها در صنایع مختلف این است که از محیط فیدبک گرفته شود و با استفاده از آن می‌توان یک سیستم حلقه بسته را ایجاد نمود.

 

محصولاتifm

 

انکودرها از انواع فناوری‌های مختلف برای ایجاد سیگنال استفاده می‌کنند که از جمله آنها می‌توان به نوع مغناطیسی، مکانیکی، مقاومت، نوری، اپتیکال را نام برد. انکودرها با توجه به عوامل مختلفی دسته بندی می‌شوند برای مثال بر اساس نوع عملکرد و ظاهر که به دو دسته خطی و دوار تقسیم می‌شود؛ و یا تقسیم بندی بر اساس نوع عملکرد و نوع خروجی سیگنال که می‌توان انکودر افزایشی را نام برد.

 

انکودر صنعتی چیست

Encoderها نوعی سنسور می‌باشند که در حال حاضر نقش سنسورها هر روزه پر رنگ‌تر می‌شود. در حقیقت سنسور (Sensor) داده‌های مناسبی را برای تصمیم گیری در اختیار سسیستم‌های کنترلی قرار می‌دهد. در صورتی که این سنسورها عملکرد صحیحی نداشته باشند، قویترین پردازشگرها هم از عملکرد مطلوبی برخوردار نخواهند بود. اساسا انکودرها هم نوعی از این سنسورها می‌باشند. به انکودرها اینکودر نیز می‌گویند که در هنگام شفت این قطعات به حرکت در می‌آیند، پالسی را متناسب با حرکت خطی تحویل می‌دهند.

 

نمایندگی ifm

 

که این پالس این امکان را به ما می‌دهد که میزان تغییرات را در شتاب، سرعت، زاویه چرخشی و مکان تعیین نماییم. وظیفه اصلی انکودرها گرفتن بازخورد از حرکت دستگاها و تبدیل آن به یک داده قبل استفاده برای پردازشگرها و سیستم‌های کنترلی می‌باشد. در زبان فارسی کلمه Encoder به رمز گذاری ترجمه شده است لذا این نامگذاری به تبدیل حرکت به رمز یا کد به وسیله انکودر می‌باشد.

به عبارت دیگر انکودرها حرکت مکانیکی را به یک سیگنال الکتریکی تبدیل می‌نمایند و سیگنال خروجی که تولید شده است به وسیله سیتم‌های کنترلی مختلفی همچون PLCها قابل خواندن می‌باشد؛ سیستم های کنترلی با استفاده از سیگنال‌های دریافتی از انکودرها می‌توانند که موقعیت، جهت، تعداد پالس و … را تعیین نماید.

 

نمایندگی رسمی ifm